Vrijdagochtend in de stromende regen vertrokken we richting Circuit Park Berghem. De voorspellingen bleken te kloppen; het zou de hele dag kletsnat zijn.
Bij aankomst de kart omgezet naar de regen afstelling en toch maar zoveel mogelijk gereden. Ondanks regenpak en regenlaarzen was Sen tot op zijn onderbroek nat…
Maar waar het om ging waren natuurlijk de rondetijden en die waren gewoon erg goed, alleen Kris reed nog een klap harder dan Sen.
Na afloop alles schoon en droog maken en naar huis voor een warme douche en drogen van alle natte kleren.

Zaterdagochtend vertrokken we weer in de regen, maar bij aankomst in Berghem was het droog en scheen de zon (even….).
We reden alle sessies, soms was het droog en soms regende het of begon het tijdens de sessie te regenen.
In de droge sessies konden we de wedstrijdmotor en Sen zijn eigen motor testen en de wedstrijdmotor was sneller en bleef op de kart staan.
De voorspellingen voor de kwalificatie veranderden telkens, maar het zou droog blijven.

We konden niet testen met nieuwe banden, dus we waren benieuwd hoe dat in de kwalificatie zou gaan. Sen zat bij de eerste rijders die de baan op gingen en na een rondje of 6 kreeg hij de snelheid te pakken en reed op een gepaste afstand van Dani en Milan. Op de baan was een groot scherm waar we de tijden konden zien en ik zag Sen een tijdje op P1, P2, P3 en P4 rijden. Dani en Sen wisselden elkaar steeds af voor P3 en P4 en in de laatste ronde wist Dani toch nog naar P3 te rijden met een minimaal verschil. We waren tevreden met P4, de snelheid was goed.
Alles opgeruimd en klaargezet voor de zondag. Bij het avondeten in het hotel regende het flink.

Zondagochtend was het droog en tijd voor een korte vrije training van 7 minuten op oude banden en andere velgen. Sen reed een 10e tijd; de baan was niet helemaal droog.

Race 1
Er was een herstart nodig en Sen kwam lastig door de eerste bochten heen en werd wat naar buiten gedrukt in het gedrang. Hij viel terug naar P6 en zelfs naar P8 en was aan het worstelen. De kart had te weinig grip. Hij bleef gelukkig rustig en de kart kwam uiteindelijk wel, maar te laat.
Uiteindelijk kwam hij als 7e over de streep, maar door een straf van Jeffrey werd hij uiteindelijk 6e; de schade viel eigenlijk best mee.

Race 2
We hadden de bandenspanning voor aanvang van de race aangepast en dat pakte goed uit, want Sen zat er nu wel goed bij. Robert en Kris waren niet bij te houden, maar Sen had mooie gevechten met Lucas. Halverwege de race haalde hij Lucas in, maar het lukte Sen niet om los te komen, omdat hij toch af en toe foutjes maakte in de hairpin. Aan het einde kwam Lucas weer langszij en moest Sen uiteindelijk genoegen nemen met P5.

Race 3
Bij de start kwam Sen weer niet goed weg, omdat volgens hem zijn motor niet op pakte. Hierdoor viel een gat en verloor hij meerdere plaatsen. Gelukkig geen gebaren gezien en dat is positief.
Sen concentreerde zich op het inhalen en wist Jens, Coen en Lucas in te halen en achter zich te houden. Aan het einde kwam Coen wel heel dichtbij Sen en werd het spannend, maar Sen wist Coen achter zich te houden.

Het werd weer rekenen voor het dag klassement met een P6, P5 en P5 voor Sen.
De prijsuitreiking zou duidelijkheid geven en Sen bleek een mooie 4e plaats te hebben behaald en kreeg een grote beker.

Deze zondag weer onze vaste supporters opa Teun en oma Ria, maar ook Peter, Cindy, Jesse en zijn vriendje waren van de partij; leuk dat jullie er waren en hebben genoten van het racen en bedankt voor jullie support! 

Dank aan het hele Team Montfoort Motorsports voor de ondersteuning en de gezelligheid.

De ontknoping van dit seizoen is op 1 oktober a.s. in Genk en dat zal heel spannend worden. Robert is realistisch gezien niet meer te achterhalen op P1 en is het meest constant. Hij is dit seizoen gewoon de beste, klaar.
Daarachter vechten Milan, Kris, Sen en Dani nog voor de plaatsen 2 en 3. In de tussenstand zijn de onderlinge verschillen heel klein.  Milan is Belg en zal in de uiteindelijke stand van het NK 'geschrapt' worden, omdat alleen de Nederlandse deelnemers meetellen.
Op Genk zal het beslist worden, maar wat ons betreft kan het seizoen al niet meer stuk. We gaan natuurlijk vol voor de bekroning met een podium plek!