Na een heerlijke ontspannen vakantie in Italië stond de volgende race voor het NK 2-takt in Veldhoven op het programma. Van enige trainingsvoorbereiding was geen sprake, simpelweg vanwege de vakantie.

Vrijdagochtend waren we op tijd op het circuit in Veldhoven en installeerden we ons in de tent van Montfoort Motorsports. Buiten regende het en de baan was kletsnat. We hadden 3 sets regenbanden mee en het plan was om deze alle 3 te testen. Ik kon meteen aan de slag om alles om te zetten naar de regenafstelling.
Zonder verwachtingen reed Sen de baan op in zijn regenpak en dat zag er wonderbaarlijk goed uit. Sen was veruit de snelste minimax rijder, maar haalde ook de Junioren en Senioren in, die veel moeite hadden om al dat extra vermogen op de baan te houden.
De sessie daarna werd het droog en ook de baan droogde op, dus hebben we Sen nog even de baan op gestuurd op regenbanden en was hij wederom bloedsnel. In tegenstelling tot onze verwachting werd het droog en aardig weer en konden we rest van de dag prima op slicks trainen. De rondetijden waren meteen goed en Sen zat er bij.
Na zes keer rijden was het genoeg geweest en zetten we alles klaar voor de volgende ochtend.

Zaterdagochtend om 10.15 uur stond de eerste sessie op het programma en ondanks alle slechte voorspellingen was het nog droog de eerste sessie. Daarna was het telkens anders, waardoor dit één van de drukste dagen ooit voor mij als monteur was. Ik bleef de afstelling omzetten van droog naar regen en andersom. We hebben uiteindelijk 4 van de 6 sessies gereden en konden deze dag de andere regenbanden goed testen. De snelheid was goed, zowel in de regen als op een droge baan.
Uiteindelijk konden we niet testen met een nieuwe set slicks door de natte baan; die set bewaren we voor de volgende race in Berghem.
De wedstrijdmotor konden we maar één sessie goed testen, maar Sen gaf de voorkeur aan zijn eigen motor; die vond hij beter aanvoelen.

Gelukkig droogde de baan einde van de middag op, zodat iedereen op nieuwe slicks de kwalificatie zou rijden. Sen stond vooraan en reed samen met Dani als eerste de baan op. Snelheid was prima en Sen reed het gaatje naar Dani dicht en was sneller. Dani liet Sen passeren. Een tijd lang had Sen de snelste tijd in handen, zakte naar 2e, toen 3e en in de laatste ronde werd hij nog gepasseerd door Milan en moest genoegen nemen met een 4e startplek; beste kwalificatie ooit voor Sen.
De nummers 1 t/m 4 zaten binnen 0,1 seconde van elkaar. Heel jammer dat Sen zou starten aan de buitenkant, dat wil je niet op Veldhoven…

’s Avonds gezellig buiten gegeten met Rick en Patrick Bouthoorn bij ons vaste adres de Mispelhoef en daarna op tijd naar bed. 

Zondagochtend iets meer speling in het schema door de mini-junioren en scheelde een half uurtje langer in bed, dat was wel lekker. Half tien waren we bij de baan om ons klaar te maken voor de vrije training op oude banden. Sen reed naar een keurige 2e tijd, hoewel dat niet zoveel zegt.

Race 1
De eerste start was niet goed en bij de herstart kwam Sen aardig door de eerste bocht heen, maar kon richting de 2e bocht op het lange rechte stuk geen gaatje aan de binnenkant vinden en kwam in het gedrang. Hij viel terug naar P9 maar vocht zich terug naar voren en wist aan het einde van de race de aansluiting te vinden op P5 achter Robert. Eenmaal aangesloten kon Sen het tempo niet bijhouden, op de data konden we zien dat dit te maken had met de temperatuur van de motor die opliep. We waren blij met P5 en starten aan de binnenkant, maar vlak daarna bleek Thomas op P1 een DQ te hebben, waardoor Sen opschoof naar P4....weer starten aan de buitenkant..

Race 2
De tweede race moest Sen dus op dezelfde plek starten als in race 1 en kwam weer bij de tweede bocht helemaal vast te zitten en viel zelfs terug naar P13.
De kart voelde niet lekker en Sen zat als een voetballer gebarend en hoofdschuddend in zijn kart. Achteraf klaagde hij over onvoldoende topsnelheid, te veel grip voor en te weinig grip achter. Hij kon hierdoor niet echt een potje breken en moest genoegen nemen met P9. Erg jammer en Sen was boos en gefrustreerd….Maar wel starten aan de binnenkant in de laatste race! 

Race 3
Na twee verkeerde starts kregen de rijders een rode vlag en een laatste waarschuwing. De derde start verliep goed en Sen sloot meteen goed aan en gaf geen ruimte aan de binnenkant. In de eerste ronde schoof hij al op naar P6 en later in de race klapten rijders voor hem op elkaar en reed Sen op een 3e plek achter Max. In diezelfde rond wist hij Max, die een goede laatste race reed, mooi in te halen en reed Sen op een knappe 2e plek. Het gat met Robert was te groot en ook de rondetijden van Robert waren beter, zodat het niet spannend zou worden. Max kon Sen heel aardig volgen, maar op de streep was het gat ruim een seconde en Sen kwam keurig als 2e over de streep. Deze race wat geluk aan zijn zijde, dat mag ook wel eens. Sen gaf toe dat hij in de laatste race erg vermoeid was, waardoor het beste er wel af was.

De laatste race was een slagveld, waarbij Thomas, Kris, Dani en Milan allemaal achter Sen eindigden.
Het werd rekenen, maar leek er op alsof Sen met P4, P2 en P9 wel bij de eerste 5 zou zitten in het dag resultaat, zeker gezien de resultaten van zijn concurrenten.
De prijsuitreiking zou duidelijkheid geven en Sen bleek een mooie 3e plaats te hebben behaald, een knappe prestatie en mooie opsteker na die lastige tweede race. 

Deze zondag weer onze vaste supporters opa Teun en oma Ria, maar ook Madelon en Mels waren van de partij; bedankt voor jullie support! 
Eric en Inge Bakker waren dit keer speciaal naar Veldhoven afgereisd om Sen een keer in actie te zien en hebben genoten van de races.

Dank aan het hele Team Montfoort Motorsports voor de begeleiding en de gezelligheid.

Dit seizoen nog 2 wedstrijden te gaan. De volgende race staat al weer gepland over drie weken op 10 september a.s. op Circuit Park Berghem.