Vrijdagochtend reden we op tijd uit Krommenie weg naar Circuit Park Berghem.
Wederom dank aan het Bertrand Russell College voor het verleende verlof. 

Op vrijdag was een tijdschema van toepassing en konden we in totaal 4 sessies van een kwartier trainen. We hadden voldoende tijd om wat afstellingen te proberen met de bandenspanning, alsmede verschillende velgen. De snelheid was weer goed.
Na de laatste training snel opruimen en naar huis, want Mels stond in de finalepoule van het schoolkorfbal en dat wilden we niet missen.

Zaterdagochtend weer vroeg op weg naar Berghem en daar konden we 4 sessies rijden en tevens de inschrijving en keuring doen.
De tweede training lieten we schieten, omdat de baan kletsnat was door een flinke bui en we toch wisten dat het de rest van de middag en de zondag droog zou zijn.
Maar ook een half uur voor de derde training regende het flink, maar konden we toch op slicks de wedstrijdmotor proberen en Sen had het meeste vertrouwen in die motor voor de wedstrijd.
Laatste sessie van 10 minuten nog even testen op nieuwe banden en we wisten genoeg, dachten we.

Bij de kwalificatie aan het einde van de dag stond Sen vooraan opgesteld met teamgenoot Brett er achter. De eerste ronden gingen meteen hard en Sen noteerde goede tijden, maar in het verloop van de korte kwalificatie zakten de rondetijden in. Door het vele rubber op de baan zaten we verkeerd met de bandenspanning en hierdoor kwam Sen niet verder dan P10.
Hij was teleurgesteld en boos op mij: “altijd als het moet, dan laat m’n kart het afweten”. Onzin natuurlijk. Sen had prima gereden en meerdere goede rijders stonden op lagere startposities.
De punten worden verdeeld met de races, niet met de kwalificatie.
Ik heb Sen gezegd dat zijn race snelheid het hele weekend goed was en dat ik er alle vertrouwen in had dat hij zondag naar voren zou rijden en dat ik zou zorgen voor een goed afgestelde kart. 
 
Nadat we alles hadden opgeruimd reden we naar hotel De Naaldhof, waar we ook lekker hebben gegeten en voetbal hebben gekeken.

De korte training van 7 minuten op zondagochtend in het zonnetje ging super hard en Sen noteerde een 3e tijd achter Thomas en Milan. Het bevestigde wat ik al wist: de snelheid was goed. 

Race 1
Het was een stralende dag met veel zon en een goede temperatuur.
De start in Berghem omschrijf ik het beste als ‘overleven’, want direct na de start is een knik en een lastige hairpin achter op het circuit.
Sen startte voorzichtig aan de buitenkant en verloor wat plaatsen maar begon meteen aan de aanval en reed langzaam naar voren. De inhaalacties waren allemaal mooi om te zien. Helaas werd Sen er halverwege afgetikt voor Donny (die na afloop wel netjes zijn excuses kwam aanbieden), maar kon verder en verloor weinig tijd. Wel miste hij hierdoor de aansluiting met Robert. Zonder druk van achteren kwam Sen als 6e over de finish.

Race 2
Sen deed het weer voorzichtig aan bij de start en verloor een paar plekken, die hij heel snel weer terug won. Je kunt aan alles zien dat hij rijdt met heel veel vertrouwen.
Op een gegeven moment haalde Sen voor een bocht zelfs twee rijders tegelijk in, briljant!
Aan het einde moest hij flink verdedigen om Robert achter zich te houden, maar dat lukte en hierdoor kwam Sen als 4e over de streep. Meer zat er niet in, het gat met Dani was te groot.
 
Race 3
Einde van de middag de laatste race, Sen had zijn kop er nog goed bij en dan merk je dat hij ouder wordt en fysiek en mentaal veel sterker is dan 1 of 2 jaar geleden.
Vanwege uitloop werd de laatste race in alle klassen ingekort naar 10 minuten.
De laatste race starten op de 2e startrij met snelle jongens om hem heen, dat is natuurlijk prima. Teamgenoot Brett had een goede start en reed zelfs voor Sen, maar Sen wist dit heel snel te herstellen. Thomas en Milan waren dit weekend niet bij te houden, maar op een gegeven moment zag ik na de hairpin ineens Sen voorop rijden. Het bleek dat Thomas en Dani op elkaar geklapt waren, maar gelukkig konden ze allebei verder.
Het was als eerste Milan die na een paar ronden Sen inhaalde en dat viel te verwachten met het verschil in rondetijden. Sen liet hem voorbij en verloor hierdoor zelf zo min mogelijk tijd. Nog knapper was het dat Thomas met grote achterstand ook het gat dicht reed en akelig dichtbij Sen kwam. Thomas reed dit weekend bizar snelle rondetijden en het viel te verwachten dat hij Sen inhaalde. Ook in de laatste race moest Sen alles uit de kast halen om Robert aan het einde achter zich te houden en het was bloedstollend om te zien. Het lukte weer, waardoor Sen als 3e over de streep kwam. Wat een knappe prestatie en super goed gereden!

Over de hele dag betekende de resultaten een knappe en verdiende P3 en zonder straffen voor Sen.
Het podium halen is en blijft bijzonder en een beloning.

Dank aan onze supporters Madelon en Mels (de gelukbrenger) en opa Teun en oma Ria; erg leuk dat jullie er weer (!) allemaal waren om Sen aan te moedigen!
Dank aan het hele Team Montfoort Motorsports voor de begeleiding en gezelligheid.

Op naar de volgende race over de grens in Kerpen, Duitsland op 11 juni!