De eerste Wintercup wedstrijd in Kerpen was een onverwacht succes en daarom waren de verwachtingen voor de tweede Wintercup wedstrijd in Veldhoven wel hoger dan gebruikelijk.

We hebben vooraf nog één keer getraind op Veldhoven, maar helaas was Sen die dag niet fit en ook de week voorafgaand aan de wedstrijd was Sen een paar dagen ziek thuis vanwege griep.

Met dank aan Bertrand Russell college had Sen op vrijdag verlof gekregen en vertrokken we op tijd naar Veldhoven, zodat we goed konden trainen en voorbereiden.
Het was lekker rustig op de vrijdag en Sen was de enige rijder van ons team en had daarom alle aandacht van Hans en Edward.
De tijden waren meteen goed en constant en er viel op een gegeven moment weinig te verbeteren. We zijn daarom op tijd gestopt om Sen ook niet te veel te belasten na zijn ‘kwakkelweek’. Alle spullen schoongemaakt, nagelopen en op tijd naar huis.
Vrijdagavond had Sen met school nog een theatervoorstelling, dus goede afleiding en lekker slapen in zijn eigen bed.

Op zaterdag sloegen we de eerste training over en waren er nog 5 trainingen over. De snelheid was meteen top. In de middag begon het te regenen en zat Sen nog steeds bij de snelste rijders. En dat allemaal met zijn eigen trainingsmotor.

De avond en nacht verliepen zoals verwacht met veel regen en de baan op zondagochtend was kletsnat. We monteerden de wedstrijdmotor voor de training, maar Sen klaagde na afloop over gebrek aan grip. We dachten dat dit door andere velgen en banden kwam en monteerden de wedstrijd velgen plus banden voor de kwalificatie.
De kwalificatie op regenbanden werd een teleurstelling met P10. De snelheid was niet goed. Sen liet zich bij het oprijden van de baan al meteen afbluffen door de tactieken van tegenstanders, die er blijkbaar allemaal bij horen. Hij was van slag en dat was precies wat die tegenstanders wilden.
Na afloop was hij volledig van slag, dikke tranen, boosheid en frustratie kwam er allemaal uit en dat hoort niet meer bij een rijder van zijn niveau. Ook niet als het tegen zit.

We hebben na de kwalificatie op verzoek van Sen zijn eigen trainingsmotor teruggezet. De baan droogde op en alle rijders zouden de eerste race starten op slicks.

Race 1 (prefinal)
Vanaf P10 had Sen een bliksemstart, hij kan het dus wel. Hij vond meteen een gaatje naar de binnenkant. In de eerste bocht pakte hij al wat plekken en binnen een ronde lag hij al op de 5e plaats. De snelheid was goed en door fouten van rijders voor hem schoof hij tijdens de race op naar P3. Meer zat er niet in, maar dat was een prima uitgangspositie voor de finale.
Dit was weer de ‘oude Sen’ die we zagen rijden. Na afloop technische controle, maar alles was in orde.

Race 2 (final)
Starten vanaf P3 aan de binnenkant is in theorie een perfecte positie en hij hoefde ‘alleen maar’ mee te rijden. Bij de start ging het toch mis en gaf Sen veel te veel ruimte aan de binnenkant, waardoor Dion aan de binnenkant Sen kon inhalen voor het ingaan van de eerste bocht. Sen zat hierdoor klem en verloor plaatsen in de eerste bocht. Ook bij de 2e bocht zat hij aan de buitenkant, waardoor hij veel plaatsen verloor…. Gelukkig vocht hij zich goed terug met mooie acties, maar het gat naar de nummers 2 en 3 was groot en de nummer 1 was sowieso niet meer in te halen. Sen reed het gat langzaam dicht en was duidelijk de snelste op de baan. Het lukte Sen helaas net niet op 0,1 seconde om de 3e plek te krijgen.
Maar niet getreurd. Het winterkampioenschap gaat over 2 wedstrijden en de punten van de finale van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld. De uitkomst was dat Sen de meeste punten heeft gehaald over de wedstrijden in Kerpen en Veldhoven en daarom de terechte Winterkampioen 2016/2017 is geworden. Wat een geweldige prestatie!
Bij de prijsuitreiking kreeg hij weer een mooie beker uitgereikt en dit is natuurlijk een geweldige opsteker voor het nieuwe seizoen, dat volgende maand in Kerpen van start gaat.

Veel dank gaat uit naar Montfoort Motorsports en in het bijzonder Hans en Edward, die er alles aan gedaan hebben om Sen te begeleiden bij het behalen van het Winterkampioenschap.
Zoals Edward het mooi omschreef is dit een kers op de taart waar we met z’n allen naar toe gewerkt hebben! Op naar nog meer succes in het NK 2017 !

Dank aan onze vaste supporters opa Teun en oma Ria voor jullie steun en support!