Donderdagmiddag na school van Sen reden we eerst naar Ouderkerk aan de Amstel. Daar stond bij onze sponsor Geijsel Kroon een heerlijke BBQ klaar, zodat we een goede bodem hadden voor onze lange reis naar Spa-Francorchamps.
Het werd inderdaad een lange reis door de drukke avondspits, maar rond 20.15 uur reden we de paddock in en lieten daar de aanhanger achter en reden door naar ons B&B. Dat zag er heel gezellig uit met een zwembad en bij aankomst werd ons meteen een drankje aangeboden waar we wel aan toe waren. We waren precies op tijd voor de EK halve finale Frankrijk-Duitsland.

Volgende ochtend een ontbijt buiten op het balkon in het zonnetje met uitzicht op tuin en zwembad. Wat een super vakantiegevoel, echt geweldig!

We vertrokken op tijd naar de baan waar monteur Richard de kart al klaar had staan voor de training.
Het was prima weer, niet te warm, lichtbewolkt.
Tijdens de eerste sessie zag Richard dat Sen de baan wat te ruim nam en strakker langs de kerbs moest sturen. Dat ging vanaf de volgende sessie goed en daarna werd Sen sneller en sneller. De lastige chicane voor start-finish nam hij heel netjes en de rondetijden waren heel constant; dit zag er goed uit. De laatste sessie denk ik dat Sen de snelste op de baan was. Het is maar een training, maar toch. Mooie afsluiter en lekker terug naar B&B voor een plons in het zwembad en daarna gegeten bij een fantastische Italiaan.

Op zaterdag reden we de 5 sessies volgens schema. Het was weer prima weer!
De tweede sessie probeerden we de wedstrijdmotor, maar daar reed Sen niet sneller mee.
Ook de derde sessie met wedstrijdmotor en met nieuwe banden. Dat ging wel sneller, maar Sen vertelde na afloop dat hij voelde dat hij met zijn eigen motor harder kon rijden.
En dat bewees hij in de 4e sessie door inderdaad harder te rijden. We gaven Sen daarom de 5e sessie rust, zodat hij energie kon sparen voor de kwalificatie.

Voor mij was de kwalificatie wel een kippenvel momentje. Want wat hebben Rick en Sen goed samengewerkt, zoals ze vooraf met elkaar hebben afgesproken. De eerste 6 ronden Sen op kop met snelle tijden en na 6 ronden nam Rick de kop over en reden ze samen naar P5 en P6. Voor Sen de eerste keer een top 10 kwalificatie, echt top!

Na opruimen terug naar B&B voor een snelle plons en het was etenstijd.
's Avonds met opa Teun en oma Ria gegeten bij Le Chalet Suisse. Opa en Oma waren weer speciaal naar Spa gekomen voor de kwalificatie van Sen om hem aan te moedigen.  Ze trakteerden ons, dat kwam natuurlijk door de goede kwalificatie van Sen haha.

De vrije training op zondagochtend was alleen nuttig om de motor warm te rijden. 

Race 1
Sen startte op P6 aan de buitenkant en dat is op Spa niet echt prettig met twee bochten naar rechts achter elkaar; dan wil je liever aan de binnenkant zitten. Hij kwam na de start in het gedrang en verloor direct een plek aan Rivaldo wat op zich geen schande is. Wel mag hij er van mij wel wat dichter op zitten bij de start; Sen is dan te lief en te aardig.
Tijdens de race zagen we iets wat we het hele weekend niet hebben gezien: achterom kijken….
Hoe is het mogelijk als je zo snel bent het hele weekend, dat je nog kijkt wat er achter je gebeurt. Alsof iemand hem kon inhalen met zijn snelheid. Soms wel 7 of 8 keer per rondje keek hij over zijn schouder.
En verdedigende lijnen rijden met een voorsprong van 5 meter, waardoor zijn exit zo slecht was dat hij inderdaad de volgende bocht zowel Nina als Riley tegelijk binnendoor liet passeren.
Dit paste niet bij het beeld van de trainingen op vrijdag en zaterdag.
P9 op de finish was goed en toen hij aan het einde van de race zijn concentratie terug vond reed hij het gat snel dicht naar Riley en Nina, maar kon ze niet meer inhalen.

Race 2
Na afloop van de eerste race zijn er heel wat mensen geweest die met Sen hebben gepraat en hem vooral op het hart hebben gedrukt om vooruit te kijken en niet te verdedigen.
Voordeel is dat Sen nu aan de binnenkant mocht starten op P9. De start was iets beter, maar hij verloor toch meteen een plek aan de ruw rijdende Gilles. Die plek won hij later weer terug en ging daarna op jacht naar Riley, waar hij snel naar toe reed. Daar waar hij in de eerste race zowel Nina als Riley binnendoor moest laten, plaatste hij op diezelfde plek een mooie inhaalactie op Riley. De ronden daarna kon hij langzaam een gaatje slaan, maar kon hij helaas Nina niet meer bij halen, hoewel hij het gat zichtbaar dicht reed. P8 was prima. Snelheid was weer goed.

Race 3
Het was een hele warme dag in de Ardennen en ik was blij om te zien dat Sen na de 2e race echt bewust zijn rust pakte en op een stoel ging zitten en wat spelletjes speelde op mijn telefoon.
Want 3 races op een dag kost ontzettend veel energie en je moet 100% scherp en fit zijn.
De derde en laatste race mocht Sen starten op P8 aan de buitenkant en hij had een goede start en had meteen Nina voor hem ingehaald, maar had Gilles op zijn achterbumper. Op het rechte stuk werd Sen ingehaald door Gilles maar even later wist Sen hem weer in te halen op een bochtiger deel, waar Sen dit weekend onverslaanbaar was. Nina ging met Sen mee langs Gilles.
Hij sloeg een gaatje met Nina en reed richting Kobe en Rivaldo. Dat gaatje reed hij langzaam dicht en aan het einde van de race in de allerlaatste ronde moest Kobe alles in het werk zetten om Rivaldo achter zich te houden en die twee raakten elkaar. Sen leek bijna nog de lachende derde te worden, maar koos er toch voor om achter ze te blijven en kwam als 7e over de finish.

Overall een 8e plek is prima resultaat. Zeer constant en snel gereden, goede kwalificatie. Goed gedaan Sen. Extra trots dat je dit hebt gepresteerd, terwijl je al twee jaar niet op dit circuit hebt gereden!
Niet meer achterom kijken en het podium komt serieus in zicht voor je.

Richard bedankt voor het sleutelen en de gezelligheid.
Bedankt iedereen van team Montfoort Motorsport in de papa's en mama's in de MiniMax tent voor een perfect weekend, de gezelligheid en de ondersteuning.

Opa Teun en oma Ria, bedankt voor jullie aanmoedigingen ter plaatse en ook voor Madelon, Hedi en Abe voor jullie steun en het kijken van de livestream en het mee leven!

We hebben nu zomerstop en pakken 21 augustus de draad weer op in Berghem!