Verslag
Vrijdagochtend waren we op tijd bij Circuit De Landsard in Veldhoven, het was druilerig weer. We hadden de kart in de aanhanger staan, maar de motor had Hans mee, want die had een nieuwe zuiger gekregen vanwege regulier onderhoud.
De tenten waren het vorige weekend al opgebouwd, dus we konden na montage van de motor het circuit op om de motor in te rijden en te trainen.
Heel wat sessies kunnen rijden in de regen en dat ging steeds beter, vooral na de aanwijzingen van Richard.
Vanaf 14.00 uur reden we in groepen en de laatste twee sessies reden we op slicks en een droge baan. De baan veranderde telkens, waardoor we met de rondetijden niet zoveel konden doen, maar Sen kreeg meer dan voldoende rijtips van Richard, die hij probeerde toe te passen. Dat ging best aardig!
Einde van de dag naar ons hotel, daar lekker gegeten, maar eerst wilde Sen natuurlijk zwemmen in het mooie binnenzwembad.

De volgende ochtend konden we een beetje rustig aan doen, want de eerste training was pas om 10.15 uur.
Vandaag stonden er 3 trainingen van een kwartier op het programma en 1 training van tien minuten. Daarna tien minuten kwalificatie.
Wat een verschil met gisteren qua weer; ik liep rond in korte broek en t-shirt, heerlijk!

Op nieuwe banden reed Sen de tweede sessie sneller. Dat kwam ook, omdat Sen steeds beter ging rijden en dat was goed om te zien. Het zag er steeds stabieler uit.
Opa Teun en oma Ria waren aangekomen om Sen aan te moedigen bij de kwalificatie. 
Het plan was om Sen achter Rick de baan op te laten gaan bij de kwalificatie, maar dat lukte niet helemaal. Sen reed voor zijn doen een hele aardige kwalificatie. Hij begon al sterk en reed aan het einde een tijd lang op de 8e plek en reed achter Rik Koen, die hij goed kon volgen. Op teken van Richard liet Sen zich terugvallen en kwam hierdoor achter Aaron terecht, terwijl Sen in de kwalificatie sneller was, maar niet langs hem kwam. Uiteindelijk viel Sen terug naar een 12e plek. Niet heel ontevreden, want het rijden zag er echt goed uit.

Voor zondag werd een heleboel regen voorspeld, dus we hadden twee sets regenbanden op velg klaarstaan.
Zaterdagavond aten we bij ons vaste adres de Mispelhoef met opa Teun en oma Ria en zaten we lekker op het terras buiten.

Tot m'n verrassing was het zondagochtend nog droog en konden we met een oude set slicks de vrije training rijden, die alleen nuttig was om de motor goed warm te rijden.

Race 1
Het was nog steeds droog! Wel was de race bijna een uur vertraagd door een rode vlag situatie bij de Micromax.
Na de start zat Sen klem en kreeg in het begin van de race op meerdere plekken een paar flinke tikken, waardoor hij wel 4 of 5 plaatsen verloor. Uiteindelijk wist hij weer een paar rijders in te halen, maar bleef daarna heel lang achter Roderick rijden, terwijl hij sneller was en meerdere mogelijkheden had om in te halen; hij deed het alleen niet. Achter hem kwam Nina snel dichterbij. Sen was meer bezig met verdedigen, blokken en achterom kijken, dan zich te concentreren op het rijden. Nina haalde Sen en Roderick uiteindelijk in en was ook sneller. Ook Lars van der Laan haalde Sen nog in. Door een straf voor Kevin klom Sen toch weer een plekje omhoog in de uitslag. P13 was het resultaat. Sen was ontevreden over zijn eigen race en we wisten dat hij dit wilde rechtzetten.

Race 2
Het was nu gaan regenen en de baan was kletsnat. Er was geen enkele twijfel dat iedereen op regenbanden zou moeten starten.
Sen had weer een goede start en won een paar plekjes na wat strubbelingen in de eerste bocht. Sen had mooie gevechten. Vooral een sportief gevecht aan het einde van de race met Dani, die hij voorbij moest laten gaan, maar waar hij daarna heel goed achter bleef. Ze leken allebei ongeveer even snel en veel mogelijkheden om in te halen waren er voor Sen eigenlijk niet. Op de streep was het verschil 0,1 seconde in het voordeel van Dani en Sen kon Rivaldo nog net achter zich houden. Een keurige P8.

Race 3
Sen liet in deze race het beste van zichzelf zien. Het regende niet meer zo hard als tijdens de tweede race, maar de baan was nog goed nat.
Weer een prima start, waarbij Sen na inhaalacties over en weer zijn meerdere moest erkennen in Rivaldo, die ook sneller was.
Sen zette wederom de jacht in op Dani van Dijk, die het tempo van de tweede race niet kon evenaren en uiteindelijk plaatste Sen een mooie en nette inhaalactie en wist heel langzaam een gaatje te slaan, op de streep van ruim een seconde. Hij liep zelfs ook in op Rivaldo, maar die was niet meer te achterhalen en reed 2,5 seconden voor Sen. Dat betekende voor Sen een 7e plek, zijn beste resultaat tot nu toe. Klasse en mooi race werk!

Echter, toen we 's avonds thuis kwamen bleek dat Rick en Mike een DQ hadden gekregen en Sen zelfs opschoof naar P5 in de laatste race. Met gemengde gevoelens, want we gunden Rick zijn eerste plaats met een pole op zaterdag en 3 duidelijke overwinningen. En dat gold ook voor Mike z'n 2e plaats.

Over de drie races een overall 6e plek is gewoon weer een Super resultaat om trots op te zijn; voor Sen, maar zeker ook voor Richard!  Zo blij met deze samenwerking!
Hoewel we nog maar drie races hebben gehad is Sen wel al opgeklommen naar de 9e plaats in het klassement.

Bedankt iedereen van team Montfoort Motorsport voor een perfect weekend, de gezelligheid en de ondersteuning.

Opa Teun, oma Ria en Madelon voor jullie aanmoedigingen ter plaatse, maar ook voor de familie Veldkamp/Meijerink voor jullie steun en het kijken van de livestream en jullie leuke en enthousiaste berichten!

19 juni is de volgende race in Kerpen, Duitsland.