Verslag
De start van een nieuw seizoen is altijd weer spannend. Hoe zal iedereen voor de dag komen?
Het vorige weekend hebben we al een voorproefje gehad in Eindhoven met de Wintercup.

De afgelopen weken hebben we best wel intensief getraind en veel op Eindhoven gereden. Verder hebben we de winterstop ook gebruikt om wat gas terug te nemen en minder te rijden.

Op zaterdagochtend speelde Sen eerst met zijn team Fortuna E1 een belangrijke competitiewedstrijd tegen Koninklijke HFC, die helaas verloren ging.
Het was daarna niet papa, die met Sen richting Eindhoven vertrok, maar opa Teun.
Papa Marc was een weekend in Schotland met een bedrijfsuitje en moest voor het eerst in al die jaren samen optrekken met Sen alles uit handen geven.
De eerste twee trainingen op zaterdag gingen verloren vanwege het voetbal.
De laatste twee sessies van 20 minuten waren prima verlopen en we waren benieuwd hoe Sen het zou doen op nieuwe banden met de kwalificatie.
Het ging helaas in de eerste ronde al helemaal mis. Nog voor start-finish stond Sen na een botsing naast de baan en kon de kart niet aan krijgen; hij wilde niet starten, wat Sen ook probeerde.
We konden op onze kop gaan staan, maar het betekende gewoon dat hij zondag achteraan moest starten. Ik kon het gewoon niet geloven, maar het was echt waar.
Na de late kwalificatie vertrokken met opa naar het hotel en even lekker douchen en doorwarmen, want het was een hele koude dag geweest.
Samen hebben ze lekker gegeten bij het vaste adres de Mispelhoef.
Daarna op tijd naar bed en Opa Teun probeerde nog een puzzeltje, maar is toch ook maar lekker snel gaan slapen.
De volgende ochtend goed ontbijten en weer op tijd naar de baan voor de briefing om 08.15 uur.

De vroege vrije training op nieuwe regenbanden, want de baan was nat en het was koud.
Ook daar ging het helemaal mis en nog voor start-finish hield de motor er mee op.
Wat een tegenslag en zeker ook voor opa Teun helemaal niet leuk om dit mee te maken.
Dit leek een beproeving te worden en vanuit Schotland had ik er zelf geen vertrouwen meer in.

Race 1 om 10.31 uur (schema 10.20 uur)
Zoals ik eerder wel eens heb geschreven worden de punten niet verdeeld in de kwalificatie, maar in de races. Daar moest het dan maar gebeuren. Starten vanaf plek 32...
In de tussentijd waren Madelon, Mels, Susanne en oma Ria gearriveerd om Sen aan te moedigen.
Gelukkig heeft het team en Ronald goed hun best gedaan om Sen zijn kart probleemloos aan de start te laten verschijnen voor de eerste race, wederom op regenbanden.
De start verliep goed en Sen kon beginnen aan zijn inhaalrace. Al in de eerste ronden had hij al meerdere rijders ingehaald en bleef geconcentreerd doorrijden. Hij maakte wel een foutje en stond achterstevoren in het gras, maar kon gelukkig snel verder. Na de finishvlag kwam Sen als 22-ste over de streep met een 17e rondetijd, dus dat gaf nog voldoende perspectief voor race 2 en race 3.

Race 2 om 13.26 uur (schema 13.05 uur)
De baan was inmiddels droog geworden en dus kon Sen op slicks starten. Die waren alleen nog nieuw, omdat hij in de kwalificatie was uitgevallen. Sen had er zichtbaar zin in. Nieuwe banden inrijden in de opwarm ronde.
Na de start kon Sen meteen goed gas geven op de nieuwe banden, dus dat was mooi en gaf vertrouwen. Na afloop was Sen niet helemaal tevreden met de 19e plaats, omdat hij meer rijders had in kunnen halen.

Race 3 om 16.00 uur (schema 15.35 uur)
Meestal begint de vermoeidheid in de laatste race een rol te spelen, maar Sen reed heel goed en de snelste rondetijden van het hele weekend. Hij wist zich naar voren te vechten en reed tussen Mike en Demi in en kon zijn positie vasthouden tot het einde van de race. Hij kwam als 14e over de streep.
Sen was na afloop trots dat het was gelukt om zijn plek te verdedigen in de laatste ronde en dat had hij ook bewust gedaan door de bochten krapper te nemen en geen ruimte weg te geven.

We waren allemaal erg trots op Sen, een prima prestatie om drie keer over de finish te komen en in alle races progressie laten zien. Ook opa Teun kon heel trots en blij zijn met dit resultaat.
Sen is op alle momenten rustig gebleven en heeft geconcentreerd gereden. Respect voor zijn discipline en daarin heeft hij stappen gemaakt. Overall een 17e plaats.
Gezien de tegenslag in de kwalificatie kunnen we hier tevreden mee zijn en kijken we met vertrouwen en plezier vooruit.

Speciale dank voor opa Teun die zelf voorstelde om vanwege mijn afwezigheid Sen de mogelijkheid te geven om in ieder geval mee te kunnen rijden aan de eerste NK wedstrijd.
Goed om te horen dat opa Teun en Sen samen een heel gezellig weekend met elkaar hebben gehad, want dit zijn toch hele bijzondere momenten!

Dank aan Team Montfoort Motorsports en de papa's in de tent voor de ondersteuning en de geboden hulp. Het was vanwege ons budget niet optimaal en ideaal op deze manier, maar iedereen heeft zijn best gedaan en opa Teun en Sen zoveel mogelijk geholpen.

Susanne was overgekomen uit Engeland en heeft ondanks haar beperkte tijd in Nederland de moeite genomen om te komen kijken naar Sen en was onder de indruk. Heel leuk dat je er was Susanne; See You Next Time !
En tot slot dank voor de aanmoedigingen van onze vaste supporters oma Ria, Madelon en Mels.

Tot eind april in Berghem!