Proloog

Daar komt de derde race binnen een maand al weer aan komend weekend in Berghem.

Het is een drukke tijd met weinig ruimte om te trainen.

Afgelopen weekend door het slechte weer besloten om niet te rijden, maar in Venray bij GK4 wedstrijden te kijken en oude vriendjes en bekenden te treffen. Ze troffen het daar niet met het weer: koud en nat!

 

Zaterdagochtend rijden we naar Berghem, het dichtstbijzijnde circuit, ook wel eens lekker...

We overnachten in het nieuwe hotel Berghem.

Het circuit in Berghem kent Sen redelijk goed, alhoewel de lay-out “Estoril” minder gebruikt wordt; Sen kent deze nog van de wedstrijden van vorig jaar.

 

Ik ben benieuwd of Sen de progressie van Spa kan vasthouden komend weekend en dat hij nu de juiste dosis geluk heeft. 

Verslag

Afgelopen woensdagmiddag nog een paar uurtjes getraind en dat was nodig ook. Sen had al een tijd niet in Berghem meer gereden. Gelukkig iedere sessie verbetering en tevreden naar huis. Zaterdagochtend naar Berghem vertrokken en daar was het een drukte van jewelste in de paddock. Het was nog een kunst om met de aanhanger in de buurt van het team te komen. De eerste twee training sessies ging Sen als een raket. Identieke tijden en een seconde sneller dan de beste tijd van woensdag. Sen reed nu 55.54 en dat is prima. Derde sessie met de banden van Spa ging een halve seconde langzamer, maar iedereen ging wat langzamer. Laatste sessie op zijn oude banden reed Sen weer de snelle tijden. Kwalificatie op nieuwe banden is toch altijd een verrassing. Op de één of andere manier heeft Sen moeite met hard rijden op nieuwe banden. Zo ook in het begin van deze kwalificatie. Hij begon met redelijke tijden, zakte weg naar plaats 20 en perste er in de laatste ronde nog een 17e tijd uit. Jammer dat de tijden toch niet zo goed waren als de rest van de dag. Met die tijden had Sen bij de eerste 10 gestaan. Spullen klaar gemaakt voor de volgende ochtend, opgeruimd en naar hotel Berghem en lekker buiten in het zonnetje gegeten.

Volgende ochtend weer op tijd naar de baan. Vrije training lekker relax. In het begin van de training reed Sen zelfs even de snelste rondetijd, dat was grappig. In de laatste ronde perst hij er met zijn oude banden zo een 7e tijd uit, bijna gelijk aan zijn snelste tijd van zaterdag. Geweldig gedaan. Voor de start waren opa Teun en oma Ria samen met neef Nick gearriveerd om Sen vandaag aan te moedigen. De omstandigheden waren prima, want het was een zonnige dag met fijne temperaturen.

Race 1

Ik was erg zenuwachtig bij de start, want na start/finish zijn er een paar moeilijke bochten na elkaar en hoop je dat het goed gaat en alle 28 karts op de baan blijven. De eerste paar bochten gingen goed, maar bij de chicane kreeg Sen een tikje en gleed de baan af. Hij kon zijn kart zelf uit het zand trekken en ging verder met een flinke achterstand op de rest. Petje af voor Sen zijn instelling want hij knokte zich terug met goede tijden en wist Nina en Aaron nog voorbij te komen en sloot al bijna aan achter Max.

Race 2

Tweede race starten op plaats 24, natuurlijk verre van ideaal. De start verliep redelijk en er waren geen noemenswaardige incidenten. Sen wist zich naar voren te rijden naar de 19e plaats, maar er had zeker meer in gezeten. De rondetijden waren weer prima, maar het gaat bij een race om inhalen en op dat punt moet Sen nog veel leren, maar daar nemen we dit seizoen de tijd voor. 

Race 3

Starten op plaats 19 aan de binnenkant en de start ging aardig, maar na een paar ronden vloog Sen vlak voor de chicane van de baan af zonder iemand in de buurt, hij verremde zich zei hij later. Dat mag eigenlijk niet meer maar laten we het houden op gebrek aan concentratie en vermoeidheid. Sen kon gelukkig verder op grote achterstand van de rest. Sen was behoorlijk in gevecht met zijn kart, maar later in de race zag het er strakker uit en geconcentreerd reed hij het gat dicht en wist  nog een paar rijders in te halen. Met zijn rondetijden zat het goed en die waren op niveau om bijna in de top 10 te rijden, maar Sen kwam als 21-ste over de finish.

Ik was wel een beetje teleurgesteld na afloop. De rondetijden van Sen zijn prima, maar het rijden van een goede race en inhalen van anderen is een andere kunst. Dat is een kwestie van veel wedstrijden rijden en ervaring op doen. Het zit er in, maar komt er nog niet uit. Ik gun het Sen zo dat hij dit een keer kan verzilveren.

Ik roep zelf steeds dat we dit jaar niets moeten verwachten en dat het een leerjaar is. We zijn nu halverwege het seizoen. Mooi is dat Sen opgewekt uit zijn kart stapt en veel plezier heeft met het rijden en racen. De sfeer in het team is onderling uitstekend en iedereen helpt elkaar.

Alle mensen van Montfoort Motorsport, DHP Karting, rijders en monteurs bedankt voor het mooie weekend en tot eind juni in Hahn! Opa Teun, oma Ria en neef Nick bedankt voor jullie aanmoedigingen, we vonden het leuk dat jullie er bij waren!!