Proloog

De schoolvakanties zijn begonnen en Sen en Mels waren er ook wel aan toe. Het einde van het schooljaar is traditioneel een drukke periode.

Komend weekend hebben we spannende races in Hahn; Sen en ik vertrekken vrijdag naar Duitsland voor de lange rit van ongeveer 425 km.  We slapen weer bij Snider's Place, net als vorig jaar.

Aan de races in Hahn van vorig jaar beleven we goede herinneringen, omdat Sen daar in moeilijke omstandigheden (regen!) zijn eerste beker ooit haalde met een knappe tweede plaats. Dat vergeten we nooit meer.

 

De weersvooruitzichten voor komend weekend zien er beter uit dan vorig jaar in Hahn.

We zullen zien wat er mogelijk is. Sen gaat zijn uiterste best doen achter het stuur en ik zal proberen zijn kart zo goed mogelijk af te stellen.

 

Vorige week vrijdag hebben we na een pauze van twee weken in Driebergen een paar uurtjes getraind en Sen had het juiste ritme snel te pakken met constante en scherpe rondetijden.

Zaterdag hebben we de laatste puntjes op de ‘i’ gezet bij Alnone kartbaan Lelystad met hulp van Tommy en we zijn er nu klaar voor. Sen reed daar ook een nieuw persoonlijk record van 24,97, klasse!

 

We hebben er zin in en hopen op een heerlijk weekend; de faciliteiten in Hahn zijn prima en de baan is een technische uitdaging met hoogteverschillen.  

Onze trouwe supporters opa Teun en oma Ria zullen we komend weekend missen, maar dit zijn ook wel enorme afstanden om af te leggen als supporter.  

Natuurlijk trekken we op met Kevin, Danny, Julia en Nico. We delen een pitbox met ze en we gaan ons vast en zeker vermaken.

Plezier voor alles!

 

Verslag

Vrijdag vertrokken Sen en ik aan het einde van de ochtend voor een lange rit van 425 km naar Hahn.

De avond daarvoor hadden we alles al ingeladen. De weersvooruitzichten waren goed en dus heel anders dan de nattigheid vorig jaar oktober in Hahn.

Echter, vlak voorbij Hilversum begon het stevig te regenen, terwijl we in de file op de A1 stonden. Het was druk op de weg en pas rond kwart over 4 in de middag kwamen we aan op de baan in Hahn, de zon scheen en de temperatuur was prima.

De familie Van den Bosch was er al en hadden al getraind, wij konden meteen onze spullen uitladen en in de pitbox achterlaten; blijft een luxe!

Er was nog gelegenheid voor Sen om te trainen, maar hij gaf er de voorkeur aan om te kijken. Konden we mooi zien hoe vrijwel alle Cadets al druk aan het trainen waren op vrijdag.

Daarna naar ons slaapadres Snider’s Place, waar we vorig jaar ook waren en waar we gastvrij onthaald werden. Net als vorig jaar mocht Sen een geluksteen kiezen, geweldig toch.

Begin van de avond hebben we samen met de familie Van den Bosch en Nico lekker gegeten in Soren, een plaatsje vlakbij. Ze hadden daar heerlijke Kebab!

Redelijk op tijd naar bed en de volgende ochtend had mevrouw Snider een grote koeltas met een compleet picknick pakket voor ons gemaakt om mee te nemen. Koffie, broodjes, salade, gekookte eitjes, yoghurt, heerlijke druiven en koekjes. Zo ontzettend lief!

Ook het gastenboek lag al voor Sen klaar ter ondertekening met de foto’s van Sen van vorig jaar met zijn eerste beker, toen hij daar de tweede plaats haalde; zo leuk.

 

Zaterdag kon er in totaal vier keer getraind worden; 3 x 20 minuten en de laatste sessie een kwartier.

Het ging eigenlijk wel lekker, Kevin reed voor het eerst sneller dan Sen.

We hebben niet veel afstellingen geprobeerd, gewoon lekker rijden.

Zaterdag eind van de dag lekker gedoucht en op tijd uit eten met familie Van den Bosch, Nico en Jelmer en we konden met het mooie weer buiten eten, vakantie!

 

Zondagochtend om 9.15 uur reden de coureurs de pits uit voor hun vrije training en kwalificatie. Dat verliep voor Sen niet goed. Terwijl Kevin bijna de snelste tijd noteerde en op P2 mocht vertrekken naast Larissa kwam Sen niet verder dan een 9e tijd. Slechtste resultaat van dit jaar.

Ik maakte me wel wat zorgen en begreep niet hoe het kon en twijfelde of Sen zijn kart wel in orde was.

Bij de vorige race stond hij ook al niet echt vooraan, kwalificeren is een kunst en ligt Sen niet zo goed. Weten we dat we dat nog goed moeten oefenen!

Voor de zekerheid de voorwielen nog een keer goed uitgelijnd en dat was nodig, die afstelling bleek helemaal niet te kloppen, heel vreemd. Ook de bandenspanning heb ik veranderd.

 

Race 1 om 11.00 uur

Vanaf plek 9 starten en voor Sen allemaal rijders, die Sen normaal gesproken achter zich houdt. Sen had een bliksemstart en bleef aan de binnenkant en had in de eerste bocht al 3 plaatsen gewonnen. Hij bleef bij iedere bocht vol in de aanval gaan en reed zich langzaam naar voren met knappe en faire inhaal acties.

Vanaf plek vier loerde hij op z’n kans met Pepijn en Thom voor zich. Toen die een foutje maakten profiteerde Sen heel slim binnendoor en reed hen tegelijk voorbij en reed tweede. Ten opzichte van Eindhoven liet Sen zien dat hij heeft geleerd en zijn positie goed kon verdedigen, want Pepijn en Thom probeerden van alles natuurlijk. Kevin was niet meer te achterhalen met een gat van zo’n vier seconden, maar Sen kwam heel knap als 2e over de streep. Dat was wel een race zeg.

Mijn vertrouwen na de slechte kwalificatie was weer behoorlijk toegenomen.

 

Race 2 om 13.25 uur.

Kevin en Sen mochten naast elkaar staan op de eerste start rij, dat was nog niet eerder voorgekomen in anderhalf seizoen racen. Heel leuk voor ze. Sen had niet zo’n hele goede start aan de buitenkant, want Thom en later Pepijn schoten al snel binnendoor. Maar race 2 was zonder twijfel de aller spannendste van wat we tot nu toe hebben gezien. De nummers 1 t/m 4 wisselden bijna iedere bocht van positie. Ongelofelijk om te zien, maar niet goed voor mijn hart. Sen reed lange tijd op de eerste plek en was Kevin voorbij gegaan en ook Thom reed achter Sen. Die twee vochten letterlijk voor iedere meter en raakten elkaar af en toe. In de laatste ronde moest Sen toestaan dat Thom hem voorbij reed. Op de streep was het verschil 0,2 seconde, dus heel close. Kevin werd netjes derde.

 

Race 3 om 15.50 uur.

De uitslagen van race 1 en 2 worden opgeteld en bepalen de start opstelling voor de laatste race.

Sen en Kevin hadden evenveel punten, maar Kevin had een snellere rondetijd en mocht als eerste starten met weer Sen naast zich, precies zoals in race 2.

Alleen Pepijn en Thom waren van plaats gewisseld op de tweede start rij. De start aan de buitenkant ging weer niet echt lekker voor Sen en Thom kwam Sen voorbij. Die twee hadden elkaar vandaag wel gevonden, want samen knokten ze in iedere bocht voor hun plek en namen allebei veel risico. Uiteindelijk viel Pepijn met pech uit en reed Stefano langzaam dichter naar Sen en Thom toe.

Ze reden met z’n vieren behoorlijk los van de rest en Kevin voerde vooraan het tempo aan.

Sen moest toestaan dat Stefano hem voorbij kwam en Stefano reed ook Thom voorbij. Het lukte Sen helaas net niet om Thom nog in te halen, hoewel hij iets sneller leek en echt alles probeerde. Thom verdedigde dat goed, hoewel Sen het daar niet helemaal mee eens was. Race emotie.

Kevin behield zijn eerste plaats en kwam eigenlijk niet in de problemen, heel knap gereden.

 

Over de drie races was Kevin terecht de beste met een 1e, 3e en 1e plaats. De eerste keer 1e worden blijft heel speciaal. Kevin van harte gefeliciteerd, heel constant en goed gereden, technisch perfect.

Thom en Sen hadden precies evenveel punten, maar Sen had een snellere rondetijd genoteerd en werd daarom 2e, terwijl Thom ook een grote beker kreeg voor zijn 3e plaats, knap gedaan.  

Compliment voor de spannende en faire races die de meeste Cadets hebben laten zien. In het middenveld heb ik helaas wel flinke botsingen gezien, die niet nodig waren. Kromme frames en gebroken stuurstangen zijn niet leuk.