Zondag 14 oktober les gevolgd in Lelystad bij Alnone, waarbij Mels bij de beginnersgroep meetrainde en daar prima reed! Sen had bij de gevorderden de snelheid er ondanks de natte en gladde baan weer goed in zitten! Natuurlijk had Sen zijn grote beker meegenomen om trots te laten zien aan Christian en de aanwezige karters.

De week daarna rust genomen en niet gereden, want Sen was niet helemaal topfit en hierdoor nog geen gelegenheid gehad om alvast een keer in Genk te trainen. Jammer, want Mels had veel zin om te rijden.

Zondag 28 oktober getraind in Driebergen samen met Kevin van den Bosch; Mels heeft ook weer lekker gereden en had het goed naar zijn zin. Kevin en Sen waren goed aan het trainen op een frisse dag met een dun zonnetje, maar wel droog!

Helaas is Sen getroffen door een darmbacterie en dat verklaart waarom hij zich de laatste tijd niet zo lekker heeft gevoeld. Hierdoor hebben we de weken daarna niet meer gereden en zit Sen nu aan de anti-biotica. Hij is wat afgevallen. Nu voelt hij zich gelukkig een stuk beter en verheugt zich op een weekend in Genk. Helaas hebben we niet in Genk kunnen trainen.

Maandag 12 november was Sen lekker naar school en heeft papa de kart nog even helemaal nagelopen en alle lagers goed ingespoten met olie. Daarna heeft mama even geholpen met de kart inladen. Afdekzeil er over heen en klaar voor vertrek!

Vrijdagmiddag met Sen vertrokken richtin Genk en we kwamen rond half vijf aan bij de baan, die er werkelijk prachtig bij ligt! Na een kort bezoekje doorgereden naar Hotel Stiemerheide, waar we nog lekker in het binnen zwembad hebben gezwommen. In het hotel kwamen we Casper nog tegen, waar we onder genot van een lekker wit wijntje gezellig hebben gekletst en die Sen ook nog een paar goede tips heeft gegeven.

De volgende dag op tijd naar de baan in de tent bij Kosmic DHP Team. Hans Huijskamp bleek daar ook te zijn. Dat was erg leuk, want hij heeft Sen lang les gegeven en ook zijn huidige kart opgebouwd. In de tent stond een heater, dus was lekker warm. Eerste sessies nog met oude banden gereden en ging best goed. Laatste drie sessies met de nieuwe banden gereden, want het weer voor de volgende dag was onzeker. Het risico was te groot om op zondag pas nieuwe banden in te rijden. In totaal zes sessies getraind en toen terug naar hotel waar opa Teun en oma Ria ook waren aangekomen. Met opa Teun nog lekker gezwommen, want dat vond Sen toch wel heel leuk en daarna op tijd gegeten. Sen lag om 20.00 uur in bed.

Zondagochtend om 7 uur aan het ontbijt en rond 07.40 waren we bij de baan, op tijd voor de briefing van 08.00 uur. Helaas regende het hard en was de baan kletsnat. Deze omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde, maar de Cadets op slicks op zo'n spiegelgladde baan blijft een loterij. Bandenspanning zo hoog mogelijk gezet op 6 bar.

Eerste vrije training ging goed en Sen had een derde tijd, gewoon heel knap gedaan. In de kwalificatie haalde Sen een vijfde tijd. Sen reed bijna 3 seconden sneller dan in de vrije training. Stefano was niet te kloppen in de regen.

Race 1 is altijd spannend met z'n allen de eerste bocht in en je houdt je hart vast. Sen kwam er aardig door heen, maar spinde toch wel een paar keer op verschillende plekken en dat was jammer. Uiteindelijk vocht hij zich terug naar een knappe 5e plek en toen ging het vijf minuten voor het einde mis. Zonder iemand in de buurt spinde hij op een vreemde plek en stond vast in het gras. Het duurde vrij lang voordat een official hem los had en toen was bijna iedereen voorbij. Jammer, hierdoor zakte Sen naar plek 10. Dit is het risico met een gladde baan, zeg maar gerust spiegelglad. Ik zou de eerste bocht er al naast staan....Hulde voor die kleine helden in de regen!

Race 2 starten dus bijna achteraan en in de eerste bocht lag hij laatste en in de volgende bocht 6e, knap stuurwerk. Helaas moest er opnieuw gestart worden door een valse start van Sander en kon Sen dit huzarenstukje niet herhalen. Tot de laatste ronde lag Sen op een 8e plek, maar in de laatste ronde gaf hij deze plek weg aan Illian die heel makkelijk naar Sen toe reed en hem inhaalde. Sen was misschien toch wat geschrokken van race 1 en reed beduidend voorzichtig. 9e plaats.

Race 3 weer achteraan starten en verder niet echt een potje kunnen breken. Aan het einde van de race reden Illian, Merijn, Sander en Sen dicht bij elkaar. Het leek erop alsof ze naar Sander toe reden, maar dat lukte niet. Sen reed aan het einde op een nette 7e plaats. Wederom gaf Sen in de laatste ronde te makkelijk een plek weg aan Merijn. Die was al een paar rondjes aan het bekijken waar hij Sen kon inhalen en deed dat simpel. Sen werd dus 8e.

Over de drie races een gemiddelde teleurstellende 9e plaats, maar het is niet anders. Sen heeft zijn best gedaan, maar vandaag zat er niet meer in. Je kon zien dat hij in de bochten niet het vertrouwen en de grip had; hij durfde gewoon niet harder vanwege het risico van spinnen en van de baan af te vliegen. Na de goede vrije training en kwalificatie zag ik geen reden om iets anders af te stellen aan de kart. Achteraf gezien had ik de fusee in de regenstand moeten zetten, waardoor hij toch meer grip had gehad aan de voorkant van zijn kart. Ons trainingsmaatje Kevin haalde op zijn nieuwe kart een hele mooie derde plaats en dat is hem van harte gegund na een seizoen met heel veel energie en trainen; super goed gedaan en gefeliciteerd Kevin!

Voor opa Teun en oma Ria was het natuurlijk erg jammer dat het zondag tijdens alle races heeft geregend. Toch zijn zij helemaal naar Genk gekomen om naar Sen te kijken. Het heeft helaas niet geholpen, maar hartstikke leuk dat zij er toch waren om Sen aan te moedigen!

Het eerste seizoen racen van Sen zit er op. Hij heeft 8 van de 9 races mee gereden en zo'n beetje alles meegemaakt. Al met al een leerzaam seizoen en we gaan ons de komende maanden bezinnen op wat we volgend jaar gaan doen. De kart van Sen moet in ieder geval een grote onderhoudsbeurt hebben met nieuwe achteras (beetje krom), lagers, ketting, tandwielen, stoel verplaatsen, achterbumper etc.

De komende maanden blijft Sen regelmatig trainen, maar zal ik wat vaker alleen met Mels gaan rijden, onze kleinste coureur in opleiding!